Tőzsde live

Tudnivalók és hírek trédereknek

2017.03.30

Manapság már elég sok tőzsdei szoftverrel találkozhatunk, kereskedhetünk böngészőnkből, bankunk internetes felületén vagy letölthetünk asztali verziókat is, sőt mobil felületen is használhatjuk a platformunkat. Elég nagy a vita a legprofibb felületet illetően.

A régimódi, hagyományos kereskedők az asztali, letölthető verziókat preferálják jobban, úgy mint a Metatrader 4 – 5, a Trading Station vagy a Ninja Trader. Pár éve azonban megjelentek a webes alapú szoftverek és már van html5 kódolású felület is, úgy mint az xStation5, cTrader Web vagy a Metatrader 4 internetes moduljai. Minden bróker mögött kell álljanak likviditást szolgáltató intézmények is, sőt van olyan cég, ahol már külön nagyvállalati ügyfeleknek szolgáltatnak infrastruktúrát. Tegyük fel, ha rendelkezünk megfelelő engedéllyel, akkor saját brókercéget is nyithatunk, hiszen pár bróker képes a teljes kiépített rendszerének átadására.

Ilyen intézmény például a Saxo Bank, az X Open Hub vagy a Citi csak hogy egy párat említsünk. Sokan keresik a megfelelő kereskedési felületet, ha sorrendet kellene felállítani, akkor népszerűség és stabilitás alapján a Metatrader4 nyerne, de pont a több éves múlt miatt kevesebb a modernizáció ebben a rendszerben.

A kezdők közül többen szeretik a webes alkalmazásokat, az xStation5-ben elég sok a kisegítő lehetőség (pl.:pozíció kalkulátor, devizapiaci hőtérkép, gazdasági naptár)

Metatrader 4

A világon a legtöbb magánbefektető ezt a felületet használja akárhányszor online tőzsdei kereskedést akar folytatni. Asztali felület, így külön ablakból nyílik és gyorsan, folyamatosan jelzi az aktuális piaci árfolyamokat. A Meta Trader 4 már több, mint 16 éve szolgálja ki az OTC piacok szerelmeseit, ezért az oroszt fejlesztés mindig nagy figyelmet fordít a felület korszerűsítésére. Bár az alap kinézet nem változott, de a stabilitás is megmaradt, az egyik legstabilabb felületnek mondható az online kereskedési platformok között. Külön nagy segítség a programozóknak, hiszenprogramozható felülettel rendelkezik (MetaTrader 4 API), amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kedvük szerint bővítsék ki a felület funkcionalitását, illetve egyesíthessék más rendszerekkel.

xStation 5

Teljes átláthatóságával, valós idejű piaci kommentárjaival, élő teljesítmény-statisztikáival és a legátfogóbb grafikonrajzoló csomaggal felvértezve könnyen látható, hogy miért az xStation-t szavazták meg “2016 Legjobb Kereskedési Platform”-jának (Online Personal Wealth Awards). Az xStation kevesebb mint 85 milliszekundumos átlagos végrehajtási idejével annak biztos tudatában kereskedhetünk, hogy késedelem nélkül tud élni a gyors piaci mozgások nyújtotta lehetőségekkel. Innovatív, intuitív és teljesen testre szabható. Az xStation lehetővé teszi, hogy saját kereskedési stílusunknak megfelelő elrendezést hozzunk létre. Minden beállítás, figyelőlista és munkamenet azonnal elérhető a számítógépen, okostelefonon, laptopon és tableten is.

Trading Station

Ezt a felületet, a porfolio.hu a következőképpen reklámozza:

  • A grafikonra kattintva, jobb egér gomb segítségével, közvetlenül a grafikonból is kereskedhet, a megbízásokat az egér segítségével könnyedén módosíthatja
  • A kereskedéshez szükséges pontos adatokat, például, hogy az adott kereskedés mennyiség egységnyi árelmozdulás esetén mekkora változást okoz számlaegyenlegén kristálytisztán látja.
  • Összetett megbízási funkcióknak köszönhetően kicsi az esélye, hogy olyan kereskedési ötlettel tud előrukkolni, melyet a Trading Station ne tudna végrehajtani.

forrás: portfolio.hu

Ninja Trader

A NinjaTrader segítségével a grafikonokat és az indikátorokat tökéletesen testre szabhatjuk. A szoftver az egyik legjobb grafikonból történő kereskedési modult tartalmazza. Egyszerű programozhatóság: a NinjaTrader programnyelve a C#, melyet akár kezdő kereskedők is könnyedén elsajátíthatnak. Lehetőség van automata, félautomata és manuális kereskedésre is. Évekre visszamenő historikus adatok, könnyedén szert tehet a rendszerből a kereskedési robotok programozásához és optimalizálásához szükséges historikus, statisztikai adatokra.